Britisk brexitminister forlader Mays regering

Brexitplanen "udgør en meget reel trussel" for Storbritanniens integritet, skriver Raab i sin opsigelse.
Brexit-minister Dominic Raab forlader sin stilling på grund af brexit-aftalen, som premierminister Theresa May vil gennemføre. | Foto: STEPHANIE LECOCQ/ Ritzau Scanpix
Brexit-minister Dominic Raab forlader sin stilling på grund af brexit-aftalen, som premierminister Theresa May vil gennemføre. | Foto: STEPHANIE LECOCQ/ Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Den britiske minister for brexit, Dominic Raab, har torsdag indgivet sin afsked fra Theresa Mays regering. Det meddeler han i en besked på Twitter.

Det sker i protest mod den aftale, der er fremlagt for Storbritanniens udtræden af EU.

"Jeg beklager at måtte meddele, at efter mødet i går om brexitaftalen, må jeg træde tilbage," skriver Raab. 

Han tilføjer, at Mays plan "udgør en meget reel trussel" for Storbritanniens integritet.

"Jeg kan ikke forene betingelserne i den foreslåede aftale med de løfter, vi afgav til landet i vores erklæring ved det seneste valg. Det er helt grundlæggende et spørgsmål om offentlighedens tillid," skriver Raab.

Anden afgang fra regeringen

Det er den anden afgang, som regeringen er ramt af, efter at May onsdag samlede opbakning i sin regering til at gå videre med aftaleudkastet.

Kort forinden havde også Shailesh Vara, som er britisk viceminister for Nordirland, meddelt, at han træder ud af regeringen på grund af utilfredshed med brexitaftalen.

Vara skriver i et brev, der er offentliggjort på Twitter, at det britiske folk stemte tydeligt for at forlade EU, og det må regeringen føre ud i livet.

"Men den aftale, der er lagt frem, gør ikke det, idet den efterlader Storbritannien på en mellemvej uden nogen tidsfrist for, hvornår vi vil blive en suveræn nation," lyder kritikken fra viceministeren.

Kort inden at meddelelsen om Raabs afgang tikkede ind, sagde den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, at han håber på, at der ikke kommer flere opsigelser i regeringen.

"Jeg mener, at aftalen er i nationens interesse," siger Hancock til BBC Radio.

"I enhver forhandlet aftale vil der være detaljer, som er kompromisser, og de er ikke perfekte."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også