PolicyWatch

Tusk indkalder til brexit-topmøde - medmindre der sker noget ekstraordinært

På søndag skal EU's stats- og regeringsledere til EU-topmøde om brexit. Altså medmindre der sker noget ekstraordinært inden, siger EU-præsident Donald Tusk.

Foto: /ritzau/AP/Virginia Mayo

Det er bare en enkelt sætning, men den siger en del om, hvor højspændt de nuværende forhandlinger om brexit er.

Det er EU's præsident Donald Tusk, der har indkaldt EU's stats- og regeringsledere til det måske afgørende topmøde om fremtiden for brexit.

Mødet finder sted på søndag den 25. november og starter klokken 9.30.

Her skal lederne af EU27 - herunder statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) - nikke ja til den brexit-aftale, som EU og Storbritannien er blevet enige om, og som premierminister Theresa May har fået opbakning til fra sin regering.

"Hvis der ikke sker noget ekstraordinært, holder vi EU-topmøde for at færdiggøre og formalisere brexit-aftalen," skriver Donald Tusk i en pressemeddelelse om søndagens topmøde.

Ordet ekstraordinært siger lidt om, hvor højspændt situationen er i Storbritannien.

Theresa May har godt nok formelt set fået opbakning fra sin regering, men hun har også måttet se fire ministre - herunder brexit-minister Dominic Raab - forlade regeringen, da de ikke har kunnet stå inde for aftalen mellem EU og Storbritannien.

Da Theresa Mays regering sagde ja til brexit-aftalen fik det statsminister Lars Løkke Rasmussen til at udtrykke lettelse på Twitter og indikere, at der nu er "grønt lys" for en aftale om brexit.

  Men til trods for det grønne lys, har bl.a. udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) sagt, at man stadig skal forberede sig på et scenarie, hvor briterne ikke kan blive enige med sig selv, og at det hele dermed ender uden en brexit-aftale.

Det vil i så fald betyde, at briterne forlader EU natten mellem den 29. og 30. marts uden en overgangsperiode til livet uden for EU.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier