PolicyWatch

Mays nordirske støtteparti vil ikke støtte brexit-aftale

Valget står ikke mellem Theresa Mays aftale eller ingen aftale, siger DUP-leder Arlene Foster. May må finde en tredje vej.

Foto: Geert Vanden Wijngaert/Ritzau Scanpix

Som brexitaftalen ser ud nu, kan den britiske premierminister, Theresa May, ikke regne med at få opbakning til den fra sit lille nordirske støtteparti, DUP. Det siger partiets leder, Arlene Foster, til den nordirske tv-station UTV.

Hun mener, at May må tage tilbage til Bruxelles og bede EU om en bedre aftale. I Fosters øjne er det forkert at sige, at der kun er et valg mellem Mays aftale eller ingen aftale.

"Som det står nu, kan vi ikke støtte den. Vi mener, at der er en bedre vej, en tredje vej, og vi opfordrer premierministeren til - i stedet for at spilde tiden - at bruge tiden på at få en bedre aftale," siger hun.

Hvis det skulle lykkes May at få den nuværende aftale vedtaget i parlamentet, vil DUP genoverveje regeringssamarbejdet med May, advarer Foster ifølge BBC Radio Ulster.

"Men der er vi ikke helt endnu," tilføjer hun.

DUP's kritik går blandt andet på udsigten til en såkaldt hård grænse mellem Irland og Nordirland.

Labour-leder retter hård kritik mod Mays brexit-plan

Theresa May: Brexit er begyndt 

Mere fra PolicyWatch

Tvivl om finansiering bag forskningsfradrag

Regeringen vil finansiere en forhøjelse af forsknings- og udviklingsfradraget med en sanering af erhvervsstøtteordningerne. Men det lader sig ikke nødvendigvis gøre, lyder det fra Erhvervsstyrelsens tidligere direktør og De Konservatives finansordfører Rasmus Jarlov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier