PolicyWatch

Mays støtteparti vil diskutere alternativ brexitplan

Det er tydeligt, at Theresa Mays brexitaftale ikke kan komme igennem parlamentet, siger nordirsk partileder.

Arlene Foster | Foto: Geert Vanden Wijngaert/Ritzau Scanpix

Det lille nordirske parti DUP, der er støtteparti for den britiske premierminister Theresa Mays regering, er åben for alternativer til den brexitaftale, som May håber at få vedtaget i parlamentet.

Det siger DUP's partileder, Arlene Foster, i et interview med BBC Radio.

"Vores eneste krav, der ikke er til forhandling, er, at vi ikke skal have særstatus i forhold til resten af Storbritannien hvad angår told og tilpasning af love," siger Foster.

Det var svar på et spørgsmål om, hvorvidt det kunne være en mulighed at lave en ordning som den norske, der inkluderer en toldunion.

Foster tilføjer, at "det er tydeligt", at Mays brexitaftale ikke bliver vedtaget i Underhuset, der efter planen skal stemme om aftalen den 11. december.

Derfor må premierministeren forsøge at finde en anden vej, mener DUP-lederen.

"Vi var meget åbne for at lade regeringen undersøge andre løsninger på, hvad der ville være den bedste måde at forlade EU," siger Foster.

Theresa May har flere gange fastslået, at den nuværende brexitaftale, der er kommet på plads efter 18 måneders forhandlinger, er "den eneste mulige aftale".

Samme melding gentager EU's chefforhandler, Michel Barnier, torsdag morgen.

DUP har meddelt, at partiet ikke kan stemme for planen i dens nuværende form.

Mays regering har forhandlet aftalen på plads med EU om den britiske udtræden af unionen, men den er blevet kritiseret fra flere sider, også fra Mays egne partifæller.

I torsdagens interview med BBC Radio afviser DUP-lederen samtidig, at partiet vil støtte et eventuelt forslag om at holde en ny folkeafstemning om brexit. 

/ritzau/Reuters

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet varsler en stribe nye brønde på vej over de næste år, men at det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier