PolicyWatch

Partifæller: May vil stoppe som partileder ved næste valg

Reuters skriver, at den britiske premierminister Theresa May har oplyst sine partifæller i det konservative parti, at hun ikke vil være partileder ved det næste parlamentsvalg.

Den britiske premierminister, Theresa May, kommer ikke til at stå i spidsen for det konservative regeringsparti ved næste parlamentsvalg.

Det oplyser konservative parlamentsmedlemmer, som onsdag aften deltager i et møde med May.

På mødet gør hun det klart, "at når hun har leveret et ordentligt brexit, vil hun gå af og lade en ny leder blive valgt, som skal stå i spidsen for den genforening og fornyelse, vi har brug for", skriver det konservative parlamentsmedlem George Freeman på Twitter.

Et andet parlamentsmedlem oplyser til nyhedsbureauet AFP, at May vil træde tilbage inden det valg, der efter planen skal finde sted i 2022.

På mødet gør May det samtidig klart, at hun ikke vil udskrive nyvalg.

"Hendes indledende bemærkning var: "Jeg holder ikke nyvalg"," siger Alec Shelbrooke, et af de parlamentsmedlemmer, der var til stede ved mødet, til Reuters.

Flere af de kilder, der deltog på mødet med May og de konservative parlamentsmedlemmer, siger også, at premierministeren understregede, at brexit må gennemføres til tiden.

Mødet i det konservative parti gik i gang klokken 18 dansk tid og var omkring 45 minutter senere stadig i gang, rapporterer BBC.

Cameron opfordrer sine partifæller til at støtte May

May: Valg nu er ikke i briternes interesse 

Mere fra PolicyWatch

DI-chef takker af med opfordring til konsolidering hos transportlobbyister

Det er vemodigt, men også det rigtige. Det siger Michael Svane, der efter mere end et årti som direktør i DI Transport snart stopper. I et interview med MobilityWatch fortæller han også, hvorfor juristen endte som lobbyist, hans syn på en ny "tektonisk" brydekamp på transportmarkedet og hans helt store ønske til sektorens mange andre interesseorganisationer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier