PolicyWatch

Europa-Parlamentet stemmer for digital skat

Onsdag stemte Europa-Parlamentet for en digital skat. Forslaget skal dog stadig vedtages i Det Europæiske Råd, før det kan blive til virkelighed.

Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Jean-Francois Badias

Verdens 150 største digitale virksomheder skal betale 3 pct. i afgift af deres salg i Europa, hvis de valgte EU-parlamentarikere kan bestemme. Forslaget skal stadig vedtages i Det Europæiske Råd.

Det skriver Dagens Industri.

Onsdag stemte EU-Parlamentet for et omdiskuteret forslag om at lægge 3 pct. skat på omsætningen hos 150 af de største digitale virksomheder med tilstedeværelse i Europa. Forslaget blev vedtaget med 451 stemmer for og 69 imod, mens 64 afstod for at stemme.

"Det er en trist beslutning i Europa-Parlamentet. Jeg stemte imod, da det er en skat, der vil gøre mere skade end gavn. Jeg ser det mest af alt som et populistisk forslag, så EU's medlemslande slipper for at klare tingene på hjemmeplan," siger den svenske Centerpolitiker Fredrick Federley til Dagens Industri.

Europa-Parlamentets afstemning fungerer kun som en såkaldt høringsrunde, som Det Europæiske Råd ikke er juridisk forpligtet til at følge. I sidste ende vil forslaget blive taget op af EU's finansminister.

Skatten skal overvejende gælde indtægter fra annoncer, men også indtægter fra brugerdata og digitale tjenester. De fleste af de 150 virksomheder er amerikanske, herunder Facebook og Google, mens også svenske Spotify lever op til kravene.

/ritzau/FINANS

Mere fra PolicyWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier