PolicyWatch

Danske MEP'ere: Ungarn skal holde sig fra propaganda i Danmark

Det vækker vrede hos danske EU-parlamentarikere, at Ungarn retter propaganda mod Danmark.Omskrevet top til bund med kommentarer fra Morten Helveg Petersen.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er langt fra i orden, at den ungarske regering retter en EU- og immigrationskritisk video, der manipulerer udsagn fra EU-toppolitiker, mod Danmark.

Det siger flere danske EU-parlamentarikere. I en skriftligt kommentar siger Jeppe Kofod, medlem af EU-Parlamentet for Socialdemokraterne:

"Vil man have et EU-samarbejde, der respekterer medlemslandene og den politiske debat i de enkelt lande, så skal man holde snitterne fra at lave den slags statspropaganda, som det ser ud til, at Orbáns (Ungarns regeringschef, Viktor Orbán, red.) regering er ude i her." 

"Regeringer skal ikke føre politiske kampagner i andre lande. Det er ret simpelt," skriver Jeppe Kofod.

I videoen bliver Guy Verhofstadt, der leder den liberale Alde-gruppe i parlamentet, tillagt den holdning, at han vil have mere migration til EU. Det bliver gjort ved at klippe et citat fra 2014 ud af sammenhæng.

Videoen florerer over hele EU og er også på Facebook målrettet danskere over 32 år specifikt. På Facebook er videoen sendt af den ungarske regerings officielle Facebook-profil.

"Jeg mindes ikke at have set noget lignende, og jeg synes, at det er uhørt. Det er et eksempel på, hvad det vil sige, når et medlemsland hylder det "iliberale demokrati", som Victor Orban gør i Ungarn."

"Det er et udtryk for, at der er kræfter i Europa, der ikke arbejder for det åbne og frie samfund. Men tager denne her slags midler i brug i en organiseret, statsstøttet skræmmekampagne," siger medlem af EU-Parlamentet for De Radikale Morten Helveg Petersen.

Jeppe Kofod (S) skriver, at han vil tage sagen op i den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet for at lægge pres på den konservative gruppe, hvor Victor Orbans parti, Fidez, er medlem.

Morten Helveg Petersen kalder videoen en optrapning af konflikten mellem EU og Ungarn, der flere gange er advaret af EU om, at de går på kompromis med demokratiske værdier.

"Der er kræfter i Europa - også i EU-Parlamentet - der ikke vil os det godt. Det er en kamp, vi må tage," siger Morten Helveg Petersen (R).

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier