PolicyWatch

Jeppe Kofod langer ud efter Jeremy Corbyn: Viser ikke ansvarlighed

Det danske medlem af Europaparlamentet Jeppe Kofod (S) kritiserer sin engelske partikollega Jeremy Corbyns strategi om brexit.

Jeppe Kofod (S), medlem af Europaparlamentet, er ikke helt tilfreds med Jeremy Corbyn i Storbritannien. | Foto: Ritzau Scanpix/Anders Rye Skjoldjensen

Selvom en oppositionsleder skal forsøge at vælte en premierminister af pinden, så bør Jeremy Corbyn, leder af Labour, tænke i det større billede i forbindelse med det brexit-drama, der udspiller sig i disse uger.

Det mener Jeppe Kofod (S), dansk medlem af Europaparlamentet, skriver Børsen.

"Han (Corbyn, red.) er meget orienteret mod at få væltet den konservative regering. Det kan man ikke bebrejde en opposition, men han har måske ikke vist nok ansvarlighed i forhold til at sætte borgernes interesser før partiets," siger Jeppe Kofod til avisen, der mener, at "der er et generelt svigt af, at man ikke har sat befolkningen før partipolitik."

Efter Theresa May tirsdag aften fik sin brexit-aftale med EU stemt markant ned i det britiske underhus, var premierministeren selv til afstemning onsdag.

Jeremy Corbyn havde nemlig krævet, at May og hendes regering skulle udsættes for en mistillidsafstemning. Afstemningen endte med, at Theresa May kunne fortsætte som premierminister, og der kan nu forhandles videre om, hvad briternes næste træk er frem mod afskeden med EU den 29. marts.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier