PolicyWatch

Frankrigs finansminister tror på digital skat i EU til marts

Den franske finansminister, Bruno Le Maire, tror på, at en digital skat i EU kan være forhandlet på plads inden marts.

Bruno Le Maire, finansminister i Frankrig, tror stadig på, at en digital skat i EU kan blive til virkelighed. | Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Eric Piermont

Google, Amazon og andre techgiganter kan godt forberede sig på, at EU snart smider et girokort om at betale en digital skat i deres postkasse eller måske mailindbakke.

I hvert fald hvis man skal tro Bruno Le Maire, der er finansminister i Frankrig.

Bruno Le Maire siger i et interview med mediet Le Journal du Dimanche, at han er "overbevist om, at en aftale (om digital skat, red.) er inden for rækkevidde mellem nu og slutningen af marts," skriver Euracitv.

"Nu hvor de europæiske valg kun er få måneder væk vil vores befolkning finde det uforståeligt, hvis vi gav op på det her," fortsætter Bruno Le Maire.

En fælles digital skat i EU har været til intens debat i hele efteråret, og nu fortsætter det ind i 2019. EU-Kommissionen har foreslået at indføre en skat på 3 pct. i det land, hvor en omsætning er.

Det vil især ramme de store techvirksomheder som Facebook, Google og Amazon, der betaler meget lidt eller ingen selskabsskat i EU.

En række lande har dog modsat sig forslaget fra EU-Kommissionen. Det gælder bl.a. Danmark, hvor finansminister Kristian Jensen (V) gentagende gange har udtrykt bekymring om, at sådan en omsætningsskat vil ramme eksportlande som netop Danmark hårdt, hvis USA f.eks. vil gå samme vej og ligeledes indføre en omsætningsskat.

"Dermed giver vi amerikanerne lejlighed til at sige: Fint, så vil vi også gerne have, at jeres bilindustri og jeres medicinalindustri, der har stor omsætning hos os, men ikke betaler skat, skal til at gøre det fremadrettet," lød det fra Kristian Jensen i november.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier