Minister efter Nissans U-vending: Topledelse bekymret for brexit-skygge

Ifølge erhvervsministeren i Storbritannien er Nissans topledelse bekymret for, at et brexit uden aftale med EU vil kaste en skygge over virksomhedens fremtid i Storbritannien. Det siger han, efter Nissan har meddelt, at produktionen af ny sportsmodel flyttes til Japan.
Nissan-fabrik. | Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Benoit Tessier
Nissan-fabrik. | Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Benoit Tessier
AF RITZAU FINANS

Bilproducenten Nissans beslutning om at droppe produktionen af en ny bilmodel i Sunderland i England anses som et advarselstegn for den skade, der kan ramme den britiske bilindustri ved et brexit uden aftale med EU.

Det skriver Financial Times.

Søndag meldte Nissan ud, at produktionen af sin nye sportsmodel, X-Trail, i stedet flyttes til Japan, hvilket selskabet begrunder med en faldende efterspørgsel på dieselbiler, men også den uvished, som brexit giver anledning til.

Beslutningen er ifølge selskabet ikke til forhandling, selv om britiske ministre ifølge The Times overvejer at annullere deres støttepakke til bilfabrikanten på 60 mio. pund i kølvandet af beslutningen.

Bilfabrikantens produktion af den nye sportsmodel X-Trail var forventet ville skabe hundredvis af arbejdspladser på Nissans fabrik i Sunderland, hvor det har omkring 7000 ansatte.

"Det er tydeligvis en stor skuffelse," siger Greg Clark, der er erhvervsminister i Storbritannien til Financial Times. Greg Clark forklarer samtidig, at Nissans topledelse i Japan har fortalt ham, at et brexit uden aftale med EU vil kaste en skygge over virksomhedens fremtid i Storbritannien.

Erhvervsministeren ser Nissans træk som meget dårligt nyt, og for at beskytte Storbritanniens produktion appellerer han til premierministeren, Theresa May, om at udelukke et brexit uden aftale i løbet af denne måned.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også