PolicyWatch

Avis: May vil udsætte brexitafstemning i parlamentet

Theresa May vil angiveligt udsætte afstemningen om en ny brexitaftale fra næste uge til slutningen af februar.

Theresa May i det britiske parlament.

Storbritanniens premierminister, Theresa May, planlægger at udsætte den anden afstemning om sin brexitaftale til slutningen af februar. 

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Efter planen skulle det britiske parlament i næste uge for anden gang tage stilling til den aftale, som Theresa May har forhandlet på plads med EU. 

Men premierministeren forventer ikke at nå i mål med at genforhandle aftalen med EU inden da og ønsker derfor at udsætte afstemningen, skriver avisen.

Julian Smith, der er Det Konservative Partis såkaldte chefindpisker, indikerede ligeledes torsdag under et møde i parlamentet, at afstemningen vil blive udsat.

Det bekræfter også en unavngiven regeringskilde over for The Telegraph.

"Vi er ikke i mål med forhandlingerne endnu. Fra EU's perspektiv er vi slet ikke gået i gang endnu," lyder det fra regeringskilden.

Den aftale, som Theresa May forhandlede på plads med EU i november, blev i januar stemt ned med et overvældende flertal i det britiske parlament.

Siden har May fået et mandat fra parlamentet til at søge et nyt kompromis med EU, hvor særligt det svære spørgsmål om grænsen mellem Irland og Nordirland skal genforhandles.

Torsdag mødes May således med EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, i Bruxelles. 

Her skal de drøfte muligheden for at genforhandle aftalen mellem Storbritannien og EU. Men Juncker har tidligere udtalt, at aftalen ikke er åben for genforhandling. 

Efter planen skal Storbritannien forlade EU den 29. marts.

Meldingerne om en mulig udsættelse af afstemningen har ifølge The Telegraph skabt øget frygt i dele af parlamentet for, at Storbritannien vil forlade EU uden en såkaldt skilsmisseaftale.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier