PolicyWatch

Investeringer i britisk erhvervsliv bremser op

Ikke siden finanskrisen har britisk erhvervsliv holdt så godt fat i deres midler og droppet investeringer.

Foto: Daniel Hedelund

Investeringer i britisk erhvervsliv bremser opIkke siden finanskrisen har britisk erhvervsliv holdt så godt fat i deres midler og droppet investeringer.

I alle fire kvartaler i 2018 trykkede britisk erhvervsliv på bremsen og skruede ned for investeringerne. Også væksten i britisk økonomi er faldet. Det viser en opgørelse fra Storbritanniens statistiske bureau, Office of National Statistics.

Det er første gang siden finanskrisen, at Storbritannien har oplevet fire kvartaler i streg med færre og færre investeringer.

"Brexit giver usikkerhed og udsigt til lavere vækst, hvilket får virksomhederne til at holde igen med nye investeringer," siger chefanalytiker hos Dansk Industri Allan Sørensen.

Ifølge Allan Sørensen er det udsigten til, at Storbritannien kan forlade EU uden en aftale om det fremtidige forhold mellem EU-landenes fælles marked og britiske virksomheder, der fremkalder tøven hos de britiske virksomheder.

Og det vil man også kunne mærke i dansk erhvervsliv, vurderer han.

"Storbritannien er et utroligt vigtigt eksportmarked for danske virksomheder, og derfor vil det tydeligt kunne mærkes på dansk eksport, hvis der kommer told og nye produktkrav på det britiske marked," siger Allan Sørensen.

Ud over en forsvindende appetit på investeringer afslører tallene også, at britisk økonomi ikke vokser så hurtigt som tidligere. Britisk økonomi endte med en vækst i 2018 på 1,4 procent.

"Britisk økonomi bremser langsomt op og vokser i laveste tempo siden finanskrisen," siger Allan Sørensen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier