PolicyWatch

Nye Borgerlige går på jagt efter 70.380 vælgererklæringer

Der skal tusindvis af vælgererklæringer til, før Nye Borgerlige kan deltage i valget til Europa-Parlamentet.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, erkenderr, at det bliver svært at samle nok vælgererklæringer ind til EP-valget. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Nye Borgerlige er blevet godkendt af Valgnævnet til at kunne opstille som parti ved valget til Europa-Parlamentet 26. maj 2019.

Det oplyser Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Men selv om valgorganet har godkendt partiets ansøgning, er der et stykke vej, før partiet kan blive opstillingsberettiget.

Da Nye Borgerlige ikke sidder i Folketinget, skal der indsamles vælgererklæringer svarende til to procent af samtlige gyldige stemmer ved det senest afholdte folketingsvalg.

Partiformand Pernille Vermund skal således på jagt efter mindst 70.380 vælgererklæringer, før partiet har grønt lys til at deltage i europaparlamentsvalget.

Erklæringerne skal tilmed ligge klar senest otte uger før valgdagen.

Mere end almindeligt held

Det er op ad bakke, erkendte Pernille Vermund, da hun 9. januar blev spurgt af DR Nyheder.

"Ej, jeg vil nok sige, at der skal mere end almindeligt held og opbakning til at få dem ind. Men nu giver vi det en chance," lød det fra Vermund.

Der er også en anden mulighed, der kan gøre jagten på de 70.380 vælgererklæringer overflødig.

Hvis der bliver afholdt folketingsvalg senest seks uger inden valget 26. maj, og Nye Borgerlige bliver valgt ind, får partiet automatisk ret til at stille op til valget til Europa-Parlamentet.

Overskriften for Nye Borgerliges EU-politik er ifølge partiets hjemmeside, at Danmark skal ud af EU.

"Vi støtter de britiske EU-modstandere og er klar til sammen med Storbritannien at melde Danmark ud af EU og søge en løsere tilknytning i lighed med Schweiz," fremgår det af hjemmesiden.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier