PolicyWatch

EU tvinger banker til at sænke priser for pengeoverførsler til EU-lande uden for euroen

Danmark og andre EU-lande, der ikke er med i euroen, får fremover samme priser for grænseoverskridende pengeoverførsler, som lande i euroen. Samtidig skal valutaomregninger gøres mere gennemssigtige. Det kan ifølge EU give forbrugerne årlige besparelser på mere end 7,5 mia. kr.

Foto: Colourbox

Europa-Parlamentet har torsdag vedtaget nye regler, der betyder, at bankerne inden for et år skal tilrette deres priser, så de tager det samme for grænseoverskridende betalinger i euro som for indenlandske betalinger ved overførsler uden for euroområdet, herunder Danmark.

Desuden skal valutaomregninger gøres mere gennemsigtige. Samlet ventes det at spare europæerne for hvad der svarer til mere end 7,5 mia. kr. om året.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier