PolicyWatch

Ministre til May: Undgå oprør og udskyd brexit-deadline

May bør udskyde brexit, hvis der ikke er en aftale til udtrædelse 29. marts, siger flere højtstående ministre.

Theresa May. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Jessica Taylor

En gruppe højtstående britiske ministre står torsdag sammen i en fælles advarsel til premierminister Theresa May. 

May bør bakke op om at udskyde brexit, såfremt der ikke er landet en færdig aftale med EU, hvis hun vil undgå oprør i parlamentet i næste uge, lyder det. Det skriver avisen The Sun. 

Advarslen kommer fra arbejds- og pensionsminister Amber Rudd, justitsminister David Gauke, erhvervsminister Greg Clark og skotlandsminister David Mundell. 

De mener, at muligheden for, at briterne skal træde ud af det europæiske samarbejde uden en aftale, skal fejes af bordet, og at tidsfristen for Storbritanniens udtræden skal forlænges.

Det fremgår af EU-traktatens artikel 50, at der går to år, fra et land meddeler sin udtræden, til det effektueres. Som aftalen er nu, skal briterne derfor forlade EU ved midnat 29. marts 2019 med eller uden en aftale.

Hvis ikke May bakker op, lyder meldingen fra ministrene, at de og 20 andre medlemmer vil støtte op om et forslag, der er blevet fremlagt at Labour-medlemmet Yvette Cooper i Underhuset.

Cooper vil tvinge regeringen til senest i midten af næste måned at træffe beslutning om, hvorvidt briterne skal forlade EU med en aftale, uden en aftale, eller om forhandlingerne skal forlænges.

Mere fra PolicyWatch

Processen i Wolt-sag får kritik fra flere sider

Ifølge en række aktører er det problematisk, at Wolt ikke er blevet hørt i den netop afsluttede sag, der kan føre til en stor skatteregning samt et krav om overenskomst for leveringstjenestens bude.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra Watch Medier