PolicyWatch

EU vil undersøge milliardstøtte til Postnord

Milliardindsprøjtningen til Postnord kommer under lup i EU-Kommissionen, efter transportorganisationen ITD har lagt sag an ved EU-Domstolen, fordi organisationen mener, tilskuddet er i strid med statsstøttereglerne.

Foto: Mads Claus Rasmusse/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen sætter nu en undersøgelse i gang om den milliardstøtte, den danske og svenske stat bevilgede i 2017 til det kriseramte Postnord, skriver Børsen.

Granskningen kommer, efter vognmændenes brancheorganisation ITD har stævnet EU-Kommissionen ved EU-Domstolen, efter Kommissionen i maj sidste år godkendte et statsligt tilskud på 1,5 mia. svenske kr., som er en del af redningsplanen for Postnord.

Ifølge ITD, hvis medlemmer konkurrerer med Postnord på disitribution af pakker, skævvrider kapitalindsprøjtningen konkurrencen og er i strid med statsstøttereglerne.

Aftalen for Postnord tæller i alt 5 mia. svenske kroner, hvoraf godt halvdelen skal komme fra moderselskabet, Postnord, resten fra den svenske og danske stat. Kommissionen vil i undersøgelsen, der går i gang i marts, kigge nærmere på det resterende tilskud, som Postnord har udsigt til, skriver Børsen.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.

Mere fra PolicyWatch

K-ordfører: Regeringen har spildt tiden med nu skrottet lovforslag

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er blevet bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, at lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier