EU vil undersøge milliardstøtte til Postnord

Milliardindsprøjtningen til Postnord kommer under lup i EU-Kommissionen, efter transportorganisationen ITD har lagt sag an ved EU-Domstolen, fordi organisationen mener, tilskuddet er i strid med statsstøttereglerne.
Foto: Mads Claus Rasmusse/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmusse/Ritzau Scanpix

EU-Kommissionen sætter nu en undersøgelse i gang om den milliardstøtte, den danske og svenske stat bevilgede i 2017 til det kriseramte Postnord, skriver Børsen.

Granskningen kommer, efter vognmændenes brancheorganisation ITD har stævnet EU-Kommissionen ved EU-Domstolen, efter Kommissionen i maj sidste år godkendte et statsligt tilskud på 1,5 mia. svenske kr., som er en del af redningsplanen for Postnord.

Ifølge ITD, hvis medlemmer konkurrerer med Postnord på disitribution af pakker, skævvrider kapitalindsprøjtningen konkurrencen og er i strid med statsstøttereglerne.

Aftalen for Postnord tæller i alt 5 mia. svenske kroner, hvoraf godt halvdelen skal komme fra moderselskabet, Postnord, resten fra den svenske og danske stat. Kommissionen vil i undersøgelsen, der går i gang i marts, kigge nærmere på det resterende tilskud, som Postnord har udsigt til, skriver Børsen.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også