Fem brexit forslag skal til afstemning i parlamentet

Onsdag aften skal de folkevalgte i briternes parlament igen stemme om ændringer i Mays brexitplan.
Theresa May. | Foto: Ritzau Scanpix
Theresa May. | Foto: Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Det britiske parlament får igen mulighed for at stemme om ændringsforslag til en brexitplan, som premierminister Theresa May har forhandlet med EU.

I løbet af aftenen onsdag skal de folkevalgte stemme om op mod fem ændringsforslag til den fremlagte plan, som de tidligere har afvist.

Det meddeler parlamentsformand John Bercow, frem mod at parlamentet stemmer senere onsdag aften. 

Bercow har blandt andet valgt, at den parlamentariske forsamling skal stemme om et omtalt ændringsforslag fremlagt af oppositionspartiet Labour.

Partiets ændringsforslag er rettet mod, at regeringen skal støtte Labours alternative brexitplan, der inkluderer en permanent toldunion med EU.

Mandag oplyste Labour, at partiet vil støtte en ny britisk folkeafstemning, såfremt parlamentet ikke stemmer for partiets alternative plan for en EU-skilsmisse.

Et andet ændringsforslag, der er fremlagt af Det Skotske Nationalparti (SNP), vil udelukke, at briterne forlader EU uden en aftale under nogle omstændigheder.

Afstemningen starter klokken 19 lokal tid. Hver runde tager omkring 15 minutter, og resultatet bliver læst op foran parlamentarikerne. 

Men helt op til afstemningen kan de folkevalgte beslutte at trække deres ændringsforslag tilbage.

/ritzau/Reuters

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også