PolicyWatch

EU kræver danske tiltag mod landbrugets udledning af kvælstof

EU-Kommissionen sender advarsel til Danmark. Landbruget udleder for meget kvælstof i havmiljøet, lyder det.

Foto: Colourbox

Dansk landbrug udleder for meget kvælstof i havmiljøet, mener EU-Kommissionen på baggrund af nye tal.

Det skriver Berlingske.

EU-Kommisionens talsmand, Enrico Brivio, oplyser til Berlingske, at EU-Kommissionen har diskuteret udviklingen med de danske myndigheder, og at Danmark er forpligtet til at reducere udledningen af kvælstof til havmiljøet fra landbruget.

Hvis ikke det lykkes at reducere udledningen kan sagen ende ved EU-Domstolen, mener tidligere EU-embedsmand Peter Gammeltoft, der i dag arbejder som selvstændig miljøpolitisk konsulent.

"Den nye melding fra EU er alvorlig, fordi Danmark har forpligtelser, som vi skal leve op til. Når kommissionen rejser en bekymring, skal Danmark tage det alvorligt, for vi risikerer en sag ved EU-Domstolen – og vi risikerer at få sundhedsskadeligt drikkevand i Danmark med den måde, vi behandler drikkevandet på," siger Peter Gammeltoft til Berlingske.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier