PolicyWatch

Usikkerhed om nyt fairhandelsdirektiv mellem leverendører og detailhandlen i EU

Nye EU-regler for samhandlen mellem dagligvarekæderne og deres leverandører skal i april underskrives, men der hersker usikkerhed omkring, hvilke leverandører, direktivet kommer til at gælde for.

Foto: Sascha Steinach/DPA/AP/Ritzau Scanpix

Et nyt EU-direktiv, som skal skabe "fair praksis" i samhandlen mellem dagligvarekæderne og deres dagligvareleverandører, skal underskrives i midten af april af alle EU's medlemsstater.

Det skriver Dansk Handelsblad, som også oplyser at på trods af, at direktivet er lige på trapperne, hersker der stadig usikkerhed omkring, hvilke leverandører det kommer til at gælde for. Derfor har det danske Miljø- og Fødevareministerium ønsket samme præciseret i direktivet, der skal være fuldt implementeret i medlemslandene om to år.  

Mediet skriver, at det lige nu forholder sig sådan, at ikke alle leverandører er omfattet af direktivet, da der i teksten er en grænse, som hedder at reglerne kun gælder leverandører med en årlig omsætning under 350 mio. euro, svarende til 2,6 mia. kr.

Problemet består i, at det i direktivet ikke fremgår, om leverandørers eventuelle salg af andre ting som møbler også skal regnes med i omsætningen.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie FødevareWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier