PolicyWatch

Chips og kiks kan øge kræftrisiko: Organisationer efterlyser strammere EU-krav

Den europæiske forbrugerorganisation BEUC sender en appel til EU-Kommissionen om at sænke målsætningerne for stoffet akrylamid i fødevarer og indføre bindende grænser for indholdet.

Det er bl.a. i produktionen af kartoffelchips, man skal være opmærksom på akrylamid. | Foto: Søren Schnoor

Danske og europæiske kikseproducenter kan se frem til strammere regler for, hvordan de opvarmer produkterne.

I hvert fald hvis det står til Den Europæiske Forbrugerorganisation, BEUC, der nu beder EU-Kommissionen om at sætte bindende grænseværdier for indholdet af akrylamid i fødevarer. Det skriver de i et samlet brev til direktøren for fødevaresikkerhed i Kommissionen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier