Kristian Jensen vil skærpe kriterier for EU's sorte liste

Finansministeren har ikke problem med at sætte EU-lande på sort liste over skattely, hvis kriterier skærpes. Opdateres.
Hotellet Burj Al Arab, Dubai | Foto: Valdemar Jørgensen/Ritzau Scanpix
Hotellet Burj Al Arab, Dubai | Foto: Valdemar Jørgensen/Ritzau Scanpix
RITZAU

Kriterierne for at slippe af EU's sorte liste over skattely er ikke skrappe nok, mener finansminister Kristian Jensen (V), efter at EU-landenes finansministre tirsdag har besluttet at føje yderligere ti lande til listen. 

Skulle højere krav medføre, at EU-lande havner på listen, som EU-Parlamentet har krævet, har ministeren ikke noget problem med det.

"Om det så vil betyde, at der var EU-lande, der landede på den, så må de jo ændre deres lovgivning, så de igen kan komme af listen," siger han.

Finansministeren er alligevel tilfreds med, at den sorte liste, der blev indført for et par år siden, igen er udvidet. Den tæller nu 15 lande. Inden mødet tirsdag i Bruxelles var der blot fem lande på listen. 

Målet er, at skattelylande ændrer praksis, og listen har ifølge både EU-Kommissionen og ministeren haft en positiv effekt. 

"Det mest positive er, at vores trussel om en sort liste har fået en lang række lande til at ændre deres skadelige skattepraksis og gennemføre et samarbejde med EU," siger Kristian Jensen. 

Sortlisten er et vigtigt signal at sende om, at der er en konsekvens, hvis man ikke lever op til de ting, som der er aftalt, mener han.

EU-Parlamentets særlige udvalg til bekæmpelse af skattesnyd, der med Jeppe Kofod (S) i spidsen indtil for nylig undersøgte skatteunddragelse, havde krævet seks EU-lande på den sorte liste. 

Det skete ikke. I stedet kom ti andre lande uden for unionen på. Blandt dem er Bermuda, De Forenede Arabiske Emirater og Oman.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også