PolicyWatch

Hæs May vil kæmpe videre efter nyt nederlag om brexit

Det vil være bedst for Storbritannien at forlade EU med en aftale, siger Theresa May efter nederlag.

Opdateret kl. 21.50.

Endnu et markant nederlag i Underhuset får ikke den britiske premierminister, Theresa May, til at give op. 

Hun erklærer sig sikker på, at der findes et flertal i parlamentet til at sikre en aftale med EU, så parterne undgår et kaotisk brexit om kort tid. 

"Jeg beklager dybt den beslutning, som Underhuset har truffet i aften. Jeg mener fortsat, at det bedste udfald vil være, hvis Storbritannien forlader EU på en velordnet måde," siger May. 

Hun tilføjer, at den skilsmisseaftale, der ligger på bordet, er den eneste, der er mulig. Det samme har EU-præsident Donald Tusk og EU-Kommissionen bekræftet tirsdag aften. 

Et flertal på 391 medlemmer stemte imod aftalen. 242 stemte for. Det er anden gang, at regeringen taber en afstemning om skilsmisseaftalen, der blev indgået og godkendt af May og EU-landenes ledere i november 2018.

"Jeg tror fortsat på, at der er et flertal i dette hus for at forlade EU på en velordnet måde," siger May med hæs stemme. 

Premierministeren bekræfter, at man onsdag skal stemme om, hvorvidt Storbritannien skal forlade EU uden en aftale, som nogle parlamentarikere ønsker. 

May lover at vende tilbage til parlamentet onsdag. Her vil hun kæmpe videre for at overbevise parlamentarikerne om, at den aktuelle aftale med EU er den eneste mulige.

Hvis Underhuset skulle "stemme for at forlade EU uden en aftale", så vil det være regeringens politik at følge det, lover hun imidlertid.

Labours leder, Jeremy Corbyn, siger til May, at hun nu må kaste håndklædet i ringen. 

"Regeringens forslag er helt klart dødt. Det har ikke støtte i dette parlament," siger Corbyn, som kræver et parlamentsvalg. 

Afviser parlamentet en papirløs skilsmisse onsdag aften, så skal Underhuset torsdag stemme om en mulig forlængelse af brexitprocessen. Men det kræver EU-landenes accept, understreger hun.

"Det vil ikke løse problemet, hvis man stemmer imod, at vi forlader EU uden en aftale for derefter at stemme for en forlængelse. EU vil kræve at vide, hvorfor vi vil forlænge processen. Det må Underhuset svare på," siger May. 

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier