Trump advarer EU: Vi kommer til at lægge told på mange produkter

Hvis EU ikke engagerer sig ordentligt forhandlinger om en handelsaftale med USA, vil landet gøre noget, som vil være "ret alvorligt rent økonomisk", siger dets præsident.
Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis
Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis

BRUXELLES

Selv om forhandlingerne om en handelsaftale mellem USA og EU har været i gang i knap et år, skruer USA's præsident, Donald Trump, nu bissen på.

Det skriver Financial Times.

Ved et pressemøde, da han havde besøg af den irske premierminister Leo Varadkar, sagde han, at EU skal engagere sig i forhandlingerne med USA.

"Hvis de ikke taler med os, gør vi noget, som bliver ret alvorligt rent økonomisk. Vi vil lægge told på mange af deres produkter," sagde han.

I sidste uge var EU's handelskommissær Cecilia Malmström i Washington for at fortsætte de indledende forhandlinger. Ifølge avisen er forhandlingerne dog gået lidt i stå, fordi USA gerne vil have, at landbrug bliver omfattet, og det afviser EU.

Før forhandlingerne officielt kan gå i gang, skal Cecilia Malmström dog have et officielt mandat fra EU's ministerråd. Det har hun endnu ikke fået.

Til gengæld stemte Europa-Parlamentet torsdag om en anbefaling af, at man officielt skal åbne forhandlingerne med USA. Der var dog et lille flertal mod anbefalingen, der ikke er bindende for EU-Kommissionen, men som kan gøre det sværere for Cecilia Malmström at overbevise amerikanerne om, at EU er engageret i forhandlingerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også