PolicyWatch

Trump advarer EU: Vi kommer til at lægge told på mange produkter

Hvis EU ikke engagerer sig ordentligt forhandlinger om en handelsaftale med USA, vil landet gøre noget, som vil være "ret alvorligt rent økonomisk", siger dets præsident.

Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis

BRUXELLES

Selv om forhandlingerne om en handelsaftale mellem USA og EU har været i gang i knap et år, skruer USA's præsident, Donald Trump, nu bissen på.

Det skriver Financial Times.

Ved et pressemøde, da han havde besøg af den irske premierminister Leo Varadkar, sagde han, at EU skal engagere sig i forhandlingerne med USA.

"Hvis de ikke taler med os, gør vi noget, som bliver ret alvorligt rent økonomisk. Vi vil lægge told på mange af deres produkter," sagde han.

I sidste uge var EU's handelskommissær Cecilia Malmström i Washington for at fortsætte de indledende forhandlinger. Ifølge avisen er forhandlingerne dog gået lidt i stå, fordi USA gerne vil have, at landbrug bliver omfattet, og det afviser EU.

Før forhandlingerne officielt kan gå i gang, skal Cecilia Malmström dog have et officielt mandat fra EU's ministerråd. Det har hun endnu ikke fået.

Til gengæld stemte Europa-Parlamentet torsdag om en anbefaling af, at man officielt skal åbne forhandlingerne med USA. Der var dog et lille flertal mod anbefalingen, der ikke er bindende for EU-Kommissionen, men som kan gøre det sværere for Cecilia Malmström at overbevise amerikanerne om, at EU er engageret i forhandlingerne.

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier