PolicyWatch

Udmattede stormagter savner argument for brexit-udskydelse

Tid er ikke en løsning, men en metode, siger fransk minister, om at briterne vil udskyde brexit.

Den franske minister for europæiske anliggender, Nathalie Loiseau. | Foto: Ritzau Scanpix/JACQUES DEMARTHON / AFP

Den britiske premierminister, Theresa May, skal ikke regne med, at EU-landene går med til at udskyde brexitprocessen med et knips med fingrene.

Torsdag er der topmøde i Bruxelles, hvor briternes forestående farvel til unionen er på dagsordenen. Her forlyder det, at May muligvis vil bede om at få udskudt brexit.

Men der skal mere på bordet, før det går an, lyder det fra de magtfulde lande Frankrig og Tyskland inden et forberedende ministermøde i Bruxelles tirsdag.

"De (briterne, red.) har sagt nej til brexit uden aftale, og de har sagt nej til en realistisk aftale. Nu er de nødt til at beslutte sig for en af delene," siger den franske minister for europæiske anliggender, Nathalie Loiseau, og tilføjer:

"Give en udskydning - men for hvad? Tid er ikke en løsning, men en metode. Hvis der skal være et mål og en strategi, er disse nødt til at komme fra London."

De samme meldinger kommer fra ministerkollegaen i Tyskland, Michael Roth.

"Igen må jeg bare opfordre vores britiske partnere i London til at komme med konkrete begrundelser for, hvorfor de vil have en udskydelse," siger han.

"Vores tålmodighed i EU bliver i den grad testet i øjeblikket."

Mays brexitaftale er to gange stemt ned af parlamentet med stort flertal. 

Mandag sagde formanden for Underhuset, John Bercow, at premierministeren ikke lovligt igen kan indsende det grundlæggende samme forslag til en aftale til Underhuset.

Den britiske brexitminister, Stephen Barclay, udelukker dog ikke en tredje afstemning.

"Formanden har hele tiden sagt, at han lytter til, hvad Underhuset vil. Og hvis Underhuset vil have en ny afstemning, er jeg ret sikker på, at formanden vil lytte til det," siger Barclay lidt kryptisk til BBC.

Storbritannien er sat til at skulle forlade EU den 29. marts. Hvis den dato skal ændres, kræves det, at samtlige EU-lande er enige om en udskydelse.

/ritzau/Reuters/AP

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier