PolicyWatch

DF-profil kritiserer dansk EU-dækning i bog til 240.000 hjem

Anders Vistisen (DF) langer ud efter danske medier i debatbog, der husstandsomdeles til 240.000 danske hjem.

Anders Vistisen (DF). | Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

De danske medier, journalister og eksperter bedrager og fordrejer, når det drejer sig om EU. 

Sådan lyder beskyldningerne fra Dansk Folkepartis gruppeformand i EU-Parlamentet, Anders Vistisen, i en debatbog. Den bliver om godt en uge husstandsomdelt til 240.000 danske hjem.

Det skriver Berlingske.

Debatbogen med titlen "Det store EU-bedrag - mediernes fortielser og fordrejninger" er finansieret af EU-midler og dermed skattekroner. Den kommer cirka to måneder før valget til Europa-Parlamentet.

I bogen benytter Anders Vistisen øgenavne, mens han kritiserer flere navngivne journalister, hvis "begejstring for projektet og aversion mod EU-skeptikere ofte skinner igennem i avisspalterne og på tv-skærmene".

Derudover bliver en række af de danske EU-eksperter i bogen kritiseret for at være "ultra pro-europæere". 

Til Berlingske siger Anders Vistisen, at idéen til bogen bygger på en opfattelse af, at medierne ikke dækker EU med kritisk distance til magthaverne.

"Jeg syntes, der var for meget indspisthed, og det var en følelse, jeg blev mere og mere frustreret over," siger han til Berlingske.

Bogen bliver husstandsomdelt til 240.000 danske hjem i samtlige storkredse. Flest bliver omdelt i områder som Syd- og Midtjylland samt Vestsjælland og Lolland-Falster, hvor Dansk Folkeparti står stærkt.

Flere professorer afviser i Berlingske, at Vistisen har hold i, at medierne overvejende er pro-EU.

"Hvis man havde lyst til at lave den modsatte historie - at medierne var imod EU - kunne man også sagtens finde eksempler på det," siger professor i journalistik og medieforsker ved Roskilde Universitet Mark Ørsten til Berlingske. 

Ørsten har skrevet en ph.d.-afhandling om dansk EU-journalistik.

Midlerne til bogen kommer ifølge Vistisen fra den gruppe i parlamentet, som Dansk Folkeparti er medlem af. Og det er en gråzone, vurderer Wouter Wolfs, der forsker i EU og støtte til politikere ved Leuven Universitet i Belgien.

"Det er formentlig noget, som vil blive undersøgt nærmere i Europa-Parlamentet," siger Wouter Wolfs til Berlingske.

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier