PolicyWatch

May fremlægger brexitplan for tredje gang fredag

Minister siger, at det endnu ikke er afklaret, om parlamentets formand vil tillade tredje afstemning.

Minister for parlamentariske anliggender, Andrea Leadsom. | Foto: Matt Dunham

Storbritanniens premierminister, Theresa May, vil fredag for tredje gang forsøge at få vedtaget en brexitplan i parlamentet.

Det oplyser den ansvarlige minister for parlamentariske anliggender, Andrea Leadsom.

"Den eneste måde vi kan sikre, at vi træder ud i god tid 22. maj, er ved at godkende aftalen klokken 11 den 29. marts," siger hun ifølge AFP. Det er klokken 12 middag dansk tid.

Leadsom siger, at regeringen endnu ikke har fået afklaret, om parlamentets formand, John Bercow, vil tillade afstemningen.

Bercow gentog senest onsdag, at han ikke vil sende en brexitplan til afstemning, hvis den stort set er identisk med de planer om en EU-skilsmisse, som to gange er nedstemt i parlamentet.

Planen om brexit er indgået mellem May og EU.

Tidligere torsdag sagde lederen af det konservative nordirske parti DUP, Arlene Foster, at hendes parti ikke kan stemme for brexitplanen. DUP er støtteparti for regeringen, og dets ti stemmer i parlamentet kan være afgørende for regeringen.

Der var onsdag meldinger fra flere prominente konservative EU-modstandere, der to gange har stemt imod Mays plan, som nu ville støtte den alligevel som det mindste onde. Blandt dem er tidligere udenrigsminister Boris Johnson og Jacob Rees-Mogg.

Men torsdag citeres Johnson af avisen Evening Standard for at sige, at der ikke bliver noget af Mays plan.

"Boris: Mays aftale er død," lyder det på avisens forside.

Selv om han onsdag udtrykte støtte til Mays plan, så skal han ifølge avisen have sagt til venner, at "den er alligevel død".

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier