PolicyWatch

Kraftværkernes røg er nu dyrere end kullet

Det seneste års store prisstigning i EU's CO2-kvoter betyder, at det for første gang nu er billigere at købe kul end at brænde det af. En bund under kvoteprisen vil udrette mirakler for den grønne omstilling, fastslår Dansk Energi.

Foto: Bohle Gruppe

Torsdag eftermiddag blev der føjet en passus til historiebøgerne. Nuvel, muligvis bliver det ikke en af de begivenheder, kommende generationer af skolebørn vil blive testet i til eksamener, og afhængigt af et væld af faktorer risikerer den hurtigt at miste sin relevans. Omvendt har den lidt højstemt også potentiale til at have betydning for eftertiden.

Torsdag eftermiddag nåede EU's CO2-kvotepris således op på 26,8 euro – eller 200 kr. – per ton. Hvilket er første gang siden 14. juli 2008. Eller med andre ord siden den amerikanske investeringsbank Lehman Brothers krakkede i hvad der blev startskuddet på den globale finanskrise, der blandt meget andet hev EU's kvotemarked med sig i faldet på grund af et enormt overudbud af CO2-kvoter i de underdrejede stater.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier