Udskydelse af brexit kan blive dyr for Pernille Weiss

Udskydelsen af brexit kan få en uheldig sidekonsekvens for Det Konservative Folkeparti, der kan blive sorteper ved valget til Europa-Parlamentet i maj.
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Udskydelsen af brexit, der betyder, at briterne sandsynligvis skal stemme til det kommende europaparlamentsvalg, kan blive dyr for Det Konservative Folkeparti og spidskandidat Pernille Weiss.

Det skriver Berlingske.

En meningsmåling, som Kantar Gallup har foretaget for avisen, viser nemlig, at Pernille Weiss i øjeblikket står til at få det 14. mandat til Europa-Parlamentet, som Danmark stod til at få som følge af brexit. Skat briterne alligevel stemme i slutningen af maj, vil Danmark dog kun få 13 parlamentsmedlemmer i EU-parlamentet, og det vil efterlade den konservative spidskandidat Pernille Weiss, som valgets sorteper.

"Hvis det ender med, at vi kun skal have 13 ind, så er det de Konservative, der står for det sidste 14. mandat. De vil altså miste muligheden for at komme ind til at starte med," siger professor ved Institut for Statskundskab på Københavns Universitet Kasper Møller Hansen til Berlingske.

Pernille Weiss, kalder scenariet for "endnu en af de ærgerlige konsekvenser," som brexit kan føre med sig, men hun tilføjer, at det blot øger hendes motivation i valgkampen.

Det Konservative Folkeparti er det eneste danske parti, der sidder i den magtfulde EPP-gruppe i parlamentet. Derfor er det vigtigt for dansk erhvervsliv, at Danmark har en repræsentant i gruppen mener både Dansk Industri og Danske Rederier, der tidligere har advokeret for, at konservative Pernille Weiss bliver valgt til maj.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også