PolicyWatch

ECB: USA vil tabe mere på handelskrig end EU

En optrapning af den globale handelskrig vil ramme den amerikanske økonomi hårdere end de andre, konkluderer et studie fra den Europæiske Centralbank.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Nicholas Kamm

BRUXELLES

Hvis den globale handelskrig, der i øjeblikket omfatter blandt andre USA, EU og Kina, bliver yderligere optrappet med højere toldsatser på flere varer, vil det ramme den amerikanske økonomi hårdere, end det vil ramme den kinesiske og den europæiske.

Det mener i hvert fald den Europæiske Centralbank, der onsdag offentliggjorde et studie med den konklusion, skriver Financial Times.

Studiet er baseret på en hypotetisk situation, hvor USA's præsident Donald Trump hæver toldsatser med 10 pct. Efter et år ville det amerikanske BNP være 2 pct. lavere, end man ellers havde forventet.

I eurozonen ville BNP være uændret, og i Kina ville det være en smule højere. Begge vil ifølge ECB nyde godt af at andre lande vil flytte en del af deres handel væk fra USA og over mod EU og Kina.

Udmeldingen kommer midt i, at spændingerne mellem EU og USA er stigende. Donald Trump har truet med nye toldsatser på EU-varer på grund af en sag om statsstøtte til franske Airbus.

Bruxelles har truet med at gøre gengæld ved at lægge toldsatser på amerikanske varer, der ifølge Financial Times strækker sig fra traktorer til hasselnødder.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier