PolicyWatch

Mays konservative får smæk ved lokalvalg efter brexit-kaos

Med 40 procent af stemmerne talt op har Det Konservative Parti mistet over 400 pladser i Englands bystyrer.

"Det er en vanskelig tid for vores parti," siger Theresa May, britisk premierminister. | Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Eva Plevier

De britiske vælgere har straffet premierminister Theresa May og Det Konservative Parti hårdt for endnu ikke at have fundet en løsning på brexit.

Partiet har således fået en stor vælgerlussing ved torsdagens lokalvalg i England. Her skulle der vælges lokalpolitikere til mere end 8000 pladser i bystyrerne rundt om i England.

Med 40 procent af stemmerne talt op fredag formiddag fra de 259 lokalvalg har Det Konservative Parti mistet over 400 pladser.

Også oppositionspartiet Labour har fået smæk af vælgerne. Partiet, som Jeremy Corbyn står i spidsen for, har mistet over 50 pladser.

Resultatet er ildevarslende for de to store partier forud for europaparlamentsvalget. Det afholdes i Storbritannien 23. maj.

En af de store vindere ved torsdagens lokalvalg er Liberaldemokraterne, der er imod det forestående brexit. Partiet står til at gå stort frem. Det samme gør Det Grønne Parti, der ligeledes anbefalede et nej til brexit i 2016.

Den konservative premierminister, Theresa May, erkender, at lokalvalget har været "rigtig vanskeligt" for partiet.

Hun tager resultatet som et tegn på, at de britiske politikere hurtigst muligt skal finde en løsning på den fastlåste brexit-situation.

"Det er en vanskelig tid for vores parti. Det er valgresultatet et tegn på. Der er blevet leveret en klar besked til både os og til Labour: Kom i gang med at få gennemført brexit," siger May ifølge nyhedsbureauet Reuters.

May holder for tiden møder med oppositionspartiet Labour om brexit.

Det er usædvanligt i britisk politik, at de to store partier på den måde samarbejder. Det er dog blevet nødvendigt, efter at det endnu ikke er lykkedes at få stemt en brexitaftale gennem i det britiske parlament.

Brexit er indtil videre blevet udskudt indtil senest den 31. oktober.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier