Morten Helveg vil smække EU-kassen i for 'sorte' medlemslande

Hvis ikke medlemslandene i EU vil yde en klimaindsats, så skal de ikke kunne få fingrene i støttepenge, lyder det fra europaparlamentarikeren Morten Helveg Petersen (R).
Morten Helveg (R).
Morten Helveg (R).

Stigende vandstande og temperaturer ude af kontrol skræmmer Det Radikale Venstres spidskandidat til Europa-Parlamentets valget Morten Helveg Petersen.

Faktisk skræmmer det ham så meget, at overskriften på hans valgkamp er "klima, klima, klima". Skulle den 52-årige europaparlamentariker gå hen og blive valgt ind for anden gang, så er det dog ikke nok med slogans og snak. Der skal kontant afregning og handling til, hvis en klimakatastrofe skal afværges.

"Vi skal smække EU-kassen i, hvis ikke medlemslandene lever op til de grønne målsætninger, som de selv har været med til at vedtage. Hvis man ikke yder en klimaindsats, skal man ikke kunne få nogen støttepenge," siger Morten Helveg Petersen til Berlingske.

Det skal lægge pres på de kuludvindende medlemslande såsom Polen, som modtager mange milliarder EU-støttekroner om året, skriver avisen.

Valget til Europa-Parlamentet bliver afholdt 26. maj.

Morten Helveg: En ambitiøs klimastrategi i EU vil gavne danske virksomheder

Radikale opstiller flest til EU-valg: Har 20 kandidater på stemmesedlen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også