PolicyWatch

DEBAT: EU skal styrke det digitale forsvar

Vi skal ikke bygge digitale mure omkring Europa, men vi skal sikre os, at alle leverandører af infrastruktur lever op til høje standarder og sikkerhedskrav, før de får grønt lys til det lukrative EU-marked, skriver den konservative spidskandidat til EP-valget, Pernille Weiss, i dette debatindlæg.

Den konservative spidskandidat til EP-valget, Pernille Weiss. | Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix

Digitale angreb er i dag en af de største sikkerhedstrusler mod den vestlige verden. Et brud på cybersikkerheden er en kæmpe udfordring, eftersom samfundet bliver mere digitalt og flere enheder forbindes via nettet. Med et enkelt klik kan store dele af vores ellers velfungerende samfund blive lammet, og skæbnen lagt i hænderne på kriminelle eller fremmede magter.

Danmark, som er et af EU's mest digitaliserede lande, er for alvor i risikozonen. Forsvarets Efterretningstjeneste konkluderede i både 2017 og 2018, at cyberangreb er den største trussel mod landet. Dagligt kæmper virksomheder og institutioner mod angreb, og hackerne bliver bedre og bedre til at infiltrere vores systemer. Det kræver mange ressourcer at holde it-kriminelle fra døren, og det er dyrt, når først skaden er sket. Baseret på en analyse fra konsulentfirmaet PwC har danske virksomheder det seneste år brugt mindst 4 mia. kroner på at håndtere cyberangreb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier