PolicyWatch

Amerikansk professor: Kryptovaluta kan forhindre milliardsvindel med moms

Med krypotavaluta inden for momsbetaling vil skattemyndighederne i EU kunne få et system af digitale fakturaer, der vil gøre det langt mindre akttraktivt at snyde med momsen, lyder det fra amerikanske professor, der er en af verdens fremmeste inden for momsbetalinger.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Professor Richard Ainsworth fra Boston University i USA er en af verdens fremmeste momseksperter, og han foreslår, at EU og Danmark indfører en såkaldt kryptovaluta for momsbetaling på alle transaktioner med varer for at komme svindel med moms til livs inden for EU's grænser. Det skriver erhvervsmediet Finans.

Ifølge EU-Kommissionen svindles der for 373,3 mia. kr. om året. Og det skylde ifølge professoren, at det indre marked i dag består af flere forskellige momssystemer, hvilket gør det nemt for svindlerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier