PolicyWatch

Løkke ser Vestager som bedste liberale kandidat til EU-toppost

Trods bred støtte mener statsministeren, at det er for tidligt at vurdere Vestagers chancer for magtfuld post.

Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Yves Herman

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) mener, at der er "ingen tvivl om", at Margrethe Vestager er det "stærkeste bud" blandt liberale kandidater til posten som formand for EU-kommissionen.

Det siger han ved sin ankomst til et EU-topmøde om topposter efter weekendens europaparlamentsvalg.

Og selv om en dansk person på den magtfulde EU-post som kommissionsformand ikke ville give særlige fordele til Danmark, mener Løkke, at det ville være godt for landet.

"Det er da klart, at det er en stolthed for et land, hvis vi i vores egen midte har folk, der ryger til tops i internationale organisationer."

"Og så er det selvfølgelig noget i det helt daglige arbejde, behind the scenes i administrative processer, hvor det kan være rigtig, rigtig godt at have en dør ind," siger statsministeren.

Før topmødet tirsdag aften har flere liberale statsledere udtalt støtte til Margrethe Vestagers kandidatur. Blandt andet har Frankrigs præsident Emmanuel Macron nævnt hende som en af sine foretrukne kandidater.

Løkke vil dog ikke vurdere den danske konkurrencekommissærs chancer.

"Det er ikke mig, der skal vurdere det, og jeg tror man skal passe på med at vurdere sådan noget alt for tidligt," siger han.

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier