PolicyWatch

E-handelskæmper advarer mod nye EU-regler

Det kan blive rigtig dyrt at implementere nye EU-regler for sikkerhed i nethandlen, advarer tre internationale virksomheder. Også i Danmark er forberedelserne i fuld gang.

Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

BRUXELLES

Til september træder den sidste del af EU's PSD2-regler i kraft, og det betyder, at online-butikker skal have indført mere sikkerhed i forbindelse med betalinger på mere end 30 euro.

Det kan blive rigtig dyrt at implementere, siger detailkæmpen Amazon og de to betalingstjenester Worldpay og Stripe til Financial Times.

"Det vil betyde, at stort set alle europæiske handlende fundamentalt skal restrukturere deres checkout-funktion," siger Patrick Collison, der er adm. direktør i Stripe, til avisen.

De nye regler kræver nemlig, at alle kunder skal kunne godkende betalinger ved for eksempel at indtaste en kode, de modtager på sms, eller ved at scanne deres fingeraftryk på deres telefon.

I Danmark er forberedelserne også i fuld gang. I sidste uge advarede Foreningen for Danske Internet Handlere (FDIH) om, at der er store risici forbundet med ikke at få styr på reglerne.

”Betalingsreglerne regulerer formelt den finansielle sektor, men de får afgørende betydning for, hvilke typer betalinger netbutikker kan tage imod. Selv om PSP’ere (betalingsserviceudbydere, red) og andre udbydere nok skal informere deres kunder, så bør netbutikkerne allerede nu tage fat i deres PSP og tjekke om deres betalingsløsninger er i orden. Det vil mildt sagt være skidt for en netbutik at ”gå i sort” efter sommerferien, forbi man ikke tage imod betalinger” siger kommunikationschef Henrik Theil i en artikel på foreningens hjemmeside.

Mere fra PolicyWatch

ECB-økonomer lægger bitcoin i graven

I et indlæg fra Den Europæiske Centralbank (ECB) er der ikke ret stor fidus til kryptovalutaen bitcoin, som ifølge to økonomer holdes kunstigt i live og snart vil være helt irrelevant.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier