PolicyWatch

Socialdemokraterne skifter ud i EP-gruppe

Da Jeppe Kofod skal være udenrigsminister, skal Socialdemokraterne have et nyt medlem ind i Europa-Parlamentet. (opdateret)

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

(Opdateret 10.30 med bekræftelse om ny gruppeformand)

BRUXELLES

Jeppe Kofod er torsdag blevet udnævnt til udenrigsminister, og det betyder, at Socialdemokraterne skal have et nyt medlem ind i sin gruppe i Europa-Parlamentet, hvor han ellers var valgt ind med flest stemmer.

Det bliver Marianne Vind, som kommer fra en position som næstformand for HK, da hun var nummer fire på listen over de socialdemokrater, som fik flest stemmer.

Hun kommer til at sidde i gruppe med Christel Schaldemose og Niels Fuglsang, og Christel Schaldemose fortæller på Twitter, at hun er blevet valgt som ny gruppeformand for trekløveret, efter Jeppe Kofod har fået en ministerpost.

I en kandidatfolder fra Socialdemokratiet fortæller Marianne Vind om sine mærkesager:

"Social dumping skal stoppes. Vi skal have et bedre arbejdsliv til alle – det er en fælles opgave på tværs af landegrænser."

"Vores natur og miljø skal sikres. Næste generation skal også have rent vand at drikke og bade i, der skal være frisk og ren luft i byerne, og børnene skal også fremover opleve skove og marker, der summer af honningbier og fuglefløjt."

Marianne Vind bekræfter selv på Twitter, at hun er på vej ind i Europa-Parlamentet.

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier