Tysk topkandidat til EU-topjob trækker sig efter modstand

På et møde i den borgerlige EU-gruppe har Manfred Weber trukket sig.
Foto: Hannibal Hanschke / Ritzau Scanpix
Foto: Hannibal Hanschke / Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Manfred Weber kom tilsyneladende aldrig i nærheden af ønskejobbet som formand for EU-Kommissionen. Og nu har han lagt drømmen bag sig. 

Den tyske kristendemokrat, som i hvert fald officielt havde forbundskansler Angela Merkels støtte undervejs i processen, har trukket sig. 

"Min rejse begyndte her i september, og den ender her, siger Weber på et møde tirsdag i EU-Parlamentets borgerlige gruppe, EPP, i Strasbourg," skriver talsmand Christian Hügel. 

Weber blev officielt valgt som kandidat for den største gruppe i EU-Parlamentet med meget overbevisende opbakning i november i Helsinki, hvor han vandt over den tidligere finske statsminister Alexander Stubb. 

Men trods støtten i den borgerlige EPP-gruppe har EU-landenes stats- og regeringschefer aldrig været varm på idéen om Weber i topjobbet. 

Især den franske præsident, Emmanuel Macron, har åbenlyst givet udtryk for, at Weber ikke kunne blive en del af løsningen som kommissionsformand, når flere topjob i EU skulle besættes. 

Weber har været set som en mulig formand for EU-Parlamentet. Men hidtil har tyskeren sagt, at det slet ikke var interessant for ham. Han ville være formand for EU-Kommissionen.

/ritzau/

EU-lande nominerer tysk forsvarsminister til topjob

PORTRÆT: Tysk outsider kan blive EU's første førstekvinde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også