PolicyWatch

Tysk topkandidat til EU-topjob trækker sig efter modstand

På et møde i den borgerlige EU-gruppe har Manfred Weber trukket sig.

Foto: Hannibal Hanschke / Ritzau Scanpix

Manfred Weber kom tilsyneladende aldrig i nærheden af ønskejobbet som formand for EU-Kommissionen. Og nu har han lagt drømmen bag sig. 

Den tyske kristendemokrat, som i hvert fald officielt havde forbundskansler Angela Merkels støtte undervejs i processen, har trukket sig. 

"Min rejse begyndte her i september, og den ender her, siger Weber på et møde tirsdag i EU-Parlamentets borgerlige gruppe, EPP, i Strasbourg," skriver talsmand Christian Hügel. 

Weber blev officielt valgt som kandidat for den største gruppe i EU-Parlamentet med meget overbevisende opbakning i november i Helsinki, hvor han vandt over den tidligere finske statsminister Alexander Stubb. 

Men trods støtten i den borgerlige EPP-gruppe har EU-landenes stats- og regeringschefer aldrig været varm på idéen om Weber i topjobbet. 

Især den franske præsident, Emmanuel Macron, har åbenlyst givet udtryk for, at Weber ikke kunne blive en del af løsningen som kommissionsformand, når flere topjob i EU skulle besættes. 

Weber har været set som en mulig formand for EU-Parlamentet. Men hidtil har tyskeren sagt, at det slet ikke var interessant for ham. Han ville være formand for EU-Kommissionen.

/ritzau/

EU-lande nominerer tysk forsvarsminister til topjob

PORTRÆT: Tysk outsider kan blive EU's første førstekvinde

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier