Tysk topkandidat til EU-topjob trækker sig efter modstand

På et møde i den borgerlige EU-gruppe har Manfred Weber trukket sig.
Foto: Hannibal Hanschke / Ritzau Scanpix
Foto: Hannibal Hanschke / Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Manfred Weber kom tilsyneladende aldrig i nærheden af ønskejobbet som formand for EU-Kommissionen. Og nu har han lagt drømmen bag sig. 

Den tyske kristendemokrat, som i hvert fald officielt havde forbundskansler Angela Merkels støtte undervejs i processen, har trukket sig. 

"Min rejse begyndte her i september, og den ender her, siger Weber på et møde tirsdag i EU-Parlamentets borgerlige gruppe, EPP, i Strasbourg," skriver talsmand Christian Hügel. 

Weber blev officielt valgt som kandidat for den største gruppe i EU-Parlamentet med meget overbevisende opbakning i november i Helsinki, hvor han vandt over den tidligere finske statsminister Alexander Stubb. 

Men trods støtten i den borgerlige EPP-gruppe har EU-landenes stats- og regeringschefer aldrig været varm på idéen om Weber i topjobbet. 

Især den franske præsident, Emmanuel Macron, har åbenlyst givet udtryk for, at Weber ikke kunne blive en del af løsningen som kommissionsformand, når flere topjob i EU skulle besættes. 

Weber har været set som en mulig formand for EU-Parlamentet. Men hidtil har tyskeren sagt, at det slet ikke var interessant for ham. Han ville være formand for EU-Kommissionen.

/ritzau/

EU-lande nominerer tysk forsvarsminister til topjob

PORTRÆT: Tysk outsider kan blive EU's første førstekvinde

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også