EU-ledere peger på ny centralbankchef

Efter tre dages forhandlinger er EU's stats- og regeringschefer blevet enige om, hvem der skal afløse Mario Draghi som chef for ECB.
Foto: Carlos Jasso / Reuters
Foto: Carlos Jasso / Reuters

BRUXELLES

EU's stats- og regeringschefer har peget på en afløser for Mario Draghi, der er chef for den Europæiske Centralbank. De 28 ledere har peget på franske Christine Lagarde, der i dag er direktør i Den Internationale Valutafond, IMF.

ECB-stillingen blev inddraget, da lederne skulle fordele tre andre topjobs: Stillingen som præsident for EU-kommissionen, der gik til den tyske forsvarsminister, Ursula Leyen. Stillingen som formand for Det Europæiske Råd, som den belgiske premierminister Charles Michel sætter sig på. Og stillingen som udenrigschef, der blev tildelt spanske Josep Borrell, der i dag er udenrigsminister.

I udgangspunktet var det egentlig ikke meningen, at lederne skulle udpege ny centralbankchef som en del af kabalen, men efter tre dages forhandlinger endte de altså med også at udpege Christine Lagarde for, at alle kunne stille sig tilfredse.

Christine Lagarde er ikke uddannet økonom, men som jurist, og hendes politiske karriere startede for alvor, da hun var handelsminister i Frankrig fra 2005 til 2005. Senere blevet hun fransk økonomiminister, inden hun fik job i IMF.

Largarde skal dog godkendes af Europa-parlamentet, inden hun formelt kan tiltræde jobbet som centralbankchef.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også