PolicyWatch

Kinesisk mobilproducent åbner center for cybersikkerhed i Bruxelles

Som led i at øge transparensen har kinesiske ZTE åbnet et laboratorium for cybersikkerhed. Dermed går selskabet i fodsporene på Huawei.

Foto: Yves Herman / Reuters / Ritzau Scanpix

Mens konkurrenten Huawei længe har befundet sig i stormomsuste vande, har den kinesiske mobilproducent ZTE endnu ikke været udsat for en lignende boykot.

Alligevel tager selskabet nu initiativ til at øge transparensen og åbner et laboratorium for cybersikkerhed i Bruxelles, skriver Reuters.

Det sker for at give kunder, myndigheder og andre interessenter mulighed for at gennemse koder, dokumenter og udføre softwaretests af ZTE’s produkter.

"Sikkerhed til IKT-branchen kan ikke overvåges af en eneste leverandør eller af en eneste teleoperatør. ZTE er villig til at spille en vigtig rolle for at bidrage til industriens sikkerhed," udtaler ZTE’s cybersikkerhedschef Zhong Hong i en meddelelse ifølge Reuters.

ZTE var sidste år i alvorlige problemer, da amerikanske underleverandører fik forbud mod at sælge til selskabet som følge af en handelskonflikt vedrørende aktiviteter i Iran. Først efter at have betalt en bøde på 1 mia. dollar fik ZTE lov til atter at handle hos amerikanske leverandører.

For at imødegå kritik foretog Huawei et lignende skridt for fire måneder siden og åbnede Cyber Security Transparency Centre i Bruxelles. Det skal overbevise kunder, myndigheder og politikere om, at selskabets produkter ikke udgør en sikkerhedsrisiko.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier