PolicyWatch

No deal-brexit vil skubbe Storbritannien i recession

Storbritanniens samfundsøkonomi kan blive presset i recession, hvis brexit gennemføres uden en aftale.

Foto: Niklas Halle'n / AFP / Ritzau Scanpix

Den britiske økonomi bliver presset i recession, hvis brexit gennemføres uden en aftale, siger den britiske regerings budgetkontor, OBR.

Det skriver The Guardian.

Budgetkontorets rapport viser, at økonomien vil skrumpe med 2 pct., ledigheden vil øges med over 5 pct., og huspriserne vil stige med omkring 10 pct. forudsigelsen bygger på det mildeste af to mulige no deal-scenarier.

"Men den mildeste version er ikke den version, som fremtrædende brexit-tilhængere taler om. De taler om en meget hårdere version, der ville skabe meget større forstyrrelse i vores økonomi, og OBR gør det klart, at i den mindre milde version af et no deal-brexit, vil det ramme meget hårdere, påvirkningen vil være meget stærkere, recessionen vil være større. Så jeg frygter påvirkningen på vores økonomi og vores offentlige finanser fra den slags brexit, som i realiteten diskuteres lige nu," siger den britiske finansminister, Philip Hammond, til The Guardian.

Bank of England har udarbejdet et worst case-scenarie for et hårdt brexit med kaos ved grænserne. Banken vurderer, at økonomien i et sådant tilfælde vil skrumpe med 8 pct. Men også et mindre voldsomt udfald er nok til at skubbe Storbritannien i recession.

Øget usikkerhed og faldende tillid afskrækker folk fra at investere, og de højere handelsbarrierer vil tynge efterspørgslen i både ind- og udland, forklarer budgetkontoret.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier