PolicyWatch

Boris Johnson vil have en helt ny brexit-aftale med EU

De internationale finansmarkeder reagerer negativt på signaler fra den britiske regering. Pundet rasler ned.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, siger, at der er alle muligheder for for at indgå en ny brexitaftale med EU. | Foto: Tolga Akmen/AFP / AFP

Den britiske premierminister, Boris Johnson, siger, at der er alle muligheder for for at indgå en ny brexitaftale med EU. 

Men de internationale finansmarkeder lader sig ikke berolige. Det britiske pund falder mandag til det laveste niveau i 28 måneder som følge af usikkerheden om brexit.

"Det, vi ønsker, er at gøre det helt klart, at bagstopperen ikke dur, den er død, den er nødt til at udgå," siger Johnson under et besøg i Skotland mandag ifølge Reuters.

"Aftalen om tilbagetrækning er død, den må væk. Men der er plads til en ny aftale," fastholder han.

Bagstopperen, som den tidligere premierminister Theresa May aftalte med EU, skulle forhindre, at der opstår en hård grænse mellem Irland og Nordirland, når Storbritannien forlader EU. Nordirland er en provins i Storbritannien.

Aftalen er forhadt blandt britiske EU-modstandere, fordi den kan tvinge Storbritannien til at forblive i den europæiske toldunion i en længere årrække.

"Det, som vi ønsker, er at opbygge et nyt partnerskab (med EU red.) med alle de ting, der betyder noget for os, så som at samarbejde om forsvar, sikkerhed, efterretninger, kultur, videnskabeligt samarbejde, ja, alt det man kunne forvente," siger Johnson.

Michael Gove, der som minister har fået ansvar for at berede vejen til brexit, konstaterede ellers tidligere mandag, at det mest sandsynlige er, at Storbritannien forlader EU 31. oktober helt uden en aftale. 

Finansmarkederne har mandag reageret ved at gøre det britiske pund en procent mindre værd. Der er en stærk fornemmelse blandt mange investorer, at Storbritannien allerede nu er havnet i en recession på grund af brexit.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier