Lav pundkurs lægger pres på Tican

De seneste dage er det britiske pund i halen på udsigten til et aftaleløst brexit dykket, og over for euro befinder møntfoden sig på sit laveste niveau i to år. Det mærker man med det samme i slagteriet Tican.
Tican. | Foto: Ritzau Scanpix
Tican. | Foto: Ritzau Scanpix

Den britiske premierminister Boris Johnson har med klare udmeldinger sat retningen for, at Storbritannien frem mod brexit-deadlinen 31. oktober vil ende ud med et aftaleløst brexit.

Det har i de seneste dage haft betydning for værdien på det britiske pund, som over for euro nu ligger på sit laveste niveau over for euro i to år, skriver Børsen.

Til avisen forklarer Niels Jørgen Villesen, adm. direktør i Tican, at værdien af de varer, som slagterivirksomheden sælger til England, bliver mindre, og det ikke på nuværende tidspunkt ikke er muligt for Tican at hæve priserne på det britiske marked for at kompensere for det svage pund.

"På kort sigt er det ikke muligt, men det kan ikke udelukkes, at det er muligt på langt sigt. Det kommer meget an på, hvordan den fremtidige handelsaftale kommer til at se ud," siger han til avisen.

Videre hedder det, at man fortsætter arbejdet med at dreje fokus mod andre markeder på de delstykker, som typisk går til England.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også