Lagarde ses fortsætte ECB's stimuli-linje

Der er fordele og ulemper ved enhver beslutning. Men fordelene ved at handle nu overstiger i det store hele ulemperne, lyder det fra den græske centralbankchef.
Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Alberto Pizzoli/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Når Christine Lagarde, den nuværende chef for IMF, overtager chefposten i Den Europæiske Centralbank (ECB) til november, vil hun sandsynligvis fortsætte linjen med en voldsomt stimulerende pengepolitik, som den nuværende chef, Mario Draghi, præsenterede torsdag.

Det vurderer medlem af ECB den græske centralbankchef Yannis Stournaras ifølge Bloomberg.

"Der er stærke monetære, økonomiske og finansielle argumenter, der antyder, at Christine Lagarde mere eller mindre vil fortsætte ad den samme vej (som Mario Draghi, red.)," siger han i et interview i Athen mandag.

Den græske centralbankchef var blandt de medlemmer, der støttede, at obligationsopkøb blev inkluderet i torsdagens stimulus-pakke fra ECB, der også indeholdt en rentesænkning.

Der var på torsdagens møde ikke enighed om at inkludere obligationsopkøb i pakken, oplyser Bloomberg.

Selvom Draghi på pressekonferencen torsdag oplyste, at der var "bred enighed" om pakken, så var centralbankmedlemmer, der inkluderer mere end halvdelen af befolkningen i eurozonen og mere end halvdelen af økonomien imod.

"Der er fordele og ulemper ved enhver beslutning. Men fordelene ved at handle nu overstiger i det store hele ulemper," siger Yannis Stournaras.

Han finder også, at torsdagens beslutning var nødvendig, da inflationen er meget lav og udsigterne på mellemlang sigt er blevet justeret ned og er langt under ECB's mål. Desuden er væksten i eurozonens økonomi aftagende.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også