PolicyWatch

Potential landbrugskommissær betaler omstridte penge tilbage

EU's svindelagentur har slået fast, at den nominerede til at blive landbrugskommissær bør betale over 10.000 euro tilbage til Europa-Parlamentet.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Sent fredag eftermiddag blev EU's svindelagentur, OLAF, færdig med sin undersøgelse af polske Janusz Wojciechowski, der er nomineret til at blive EU's næste landbrugskommissær.

Ifølge Politico konkluderede OLAF, at han bør betale 11.243 euro (knap 84.000 kr.) tilbage til Europa-Parlamentet, fordi han har fået dem uretmæssigt udbetalt i forbindelse med rejser. Der er dog ikke rejst yderligere krav mod Wojciechowski.

Kommissærkandidaten har ifølge mediet allerede betalt pengene tilbage til Europa-Parlamentet.

Den måske kommende landbrugskommissær har overstået den indledende hurdle til at blive udpeget. Retsudvalget har nemlig godkendt, at han kan blive afhørt af landbrugsudvalget. Det sker den 1. oktober.

Herefter er det op til den kommende kommissionsformand, Ursula von der Leyen, at beslutte, om hun vil beholde ham eller bede Polen udpege en ny kandidat.

Europa-Parlamentet kan ikke formelt nedlægge veto mod enkelte kandidater, da det kun stemmer om den samlede kommission.

Ved tidligere sammensætninger af kommissionen har en enkelt eller to kandidator dog typisk trukket sig for at undgå, at de blev anledning til, at parlamentet stemte imod den samlede kommission.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier