Ny landbrugskommissær kan få ekstra høring i Europa-Parlamentet

Et flertal af parlamentarikerne i landbrugsudvalget var så utilfredse med Janusz Wojciechowski, at han kan blive bedt om at svare på yderligere spørgsmål.
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Polens bud på en landbrugskommissær, Janusz Wojciechowski, kan langt fra være sikker på, at han rent faktisk ender med jobbet. En høring i Europa-Parlamentet tirsdag endte nemlig med, at medlemmerne af parlamentets landbrugsudvalg ikke var overbeviste om, at han var kvalificeret til jobbet.

"Det er en katastrofe, hvis vi får en kommissær, der ved så lidt om det område, som han skal arbejde med," siger Asger Christensen (V), der er medlem af udvalget.

Udvalget har meldt tilbage til Europa-Parlamentets formandskab, at det gerne vil have Janusz Wojciechowski tilbage til endnu en runde af spørgsmål. Formandskabet tager en beslutning i næste uge.

Ifølge flere medier mente mange parlamentarikere, at Janusz Wojciechowski svarede for vagt på mange spørgsmål. Euractiv skriver eksempelvis, at han undlod at gå ind i en diskussion om, hvordan reformen af landbrugsstøtten skal gennemføres og sagde i stedet, at "han var åben for dikussioner".

Europa-Parlamentet har ikke formel magt til at fravælge enkeltkandidater. I stedet stemmer det om den fulde portefølje af kommissærer den 23. oktober.

Tidligere år har der dog været kommissærkandidater, som har trukket sig, fordi parlamentet ikke var tilfredse med dem. Det skete for at undgå, at parlamentet blokerede for hele kommissionen på grund af enkeltpersoner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også