Vestager vil granske Boeing-fusion

EU bekymret for de konkurrencemæssige konsekvenser ved en fusion af amerikanske Boeing og den brasilianske rival Embraer, verdens tredje største flyproducent..
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske flyproducent Boeing og brasilianske Embraer er kommet grundigt under lup hos EU-Kommissionen grundet den sammenlægning af de to selskaber, som længe har været undervejs.

EU er nemlig bekymret for de konkurrencemæssige konsekvenser af en sammenlægning af de to, der vil fjerne en stor rival til Boeing og den anden helt store aktør i sektoren, Airbus.

Embraer oplyste sent torsdag, at selskabet nu først venter en afslutning af transaktionen med Boeing i starten af næste år, selv om selskabet længe har holdt stædigt fast i, at sammenlægningen ville kunne afsluttes inden udgangen af 2019.

Det skete med henvisning til netop EU-Kommissionens forestående undersøgelse af sagen, efter at de amerikanske myndigheder ellers har givet sin velsignelse til handlen, hvor Boeing ifølge Reuters vil købe 80 pct. af Embraers flyproduktion for små 5 mia. dollar.

Embraer er verdens tredjestørste flyproducent efter netop Boeing og Airbus.

EU-kommissær vil tale USA fra at indføre nye toldsatser

Dansk eksport af svinekød og mejerivarer bliver ramt af handelskrig 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også