PolicyWatch

Bruxelles udspørger Facebook om Libra-risici

I Bruxelles frygter man den digitale mønts indvirkning på den finansielle stabilitet.

Foto: FABRICE COFFRINI/AFP / AFP

EU-Kommissionen spørger i øjeblikket Facebook ind til de finansielle risici, der kan være forbundet med Libra-kryptovalutaprojektet. Bruxelles frygter det digitale møntprojekts mulige indvirkning på blandt andet finansiel stabilitet og forbereder en revision af reguleringen på området.

Det skriver Financial Times.

EU-Kommisionen har bedt Facebook og The Libra Association redegøre for, hvordan kryptovalutaprojektet vil påvirke finansiel stabilitet, håndtere hvidvaskregler og beskytte kundedata.

Libra og Facebook skal derfor stå skoleret over for EU i en tid, hvor projektet i forvejen er under pres. I sidste måned blev Libras stiftere udspurgt af 26 centralbankchefer, og fredag trak medstifteren Paypal sig ud af projektet med begrundelsen, at Facebook ikke har gjort nok for at tackle den lovmæssige modvind.

Benoît Coeuré, bestyrelsesmedlem i Den Europæiske Centralbank, advarer på forhånd om, at "barren for en lovmæssig godkendelse af projektet er sat meget højt".

Det skyldes ifølge Financial Times, at kryptovalutaen ventes at blive særligt populær blandt de europæiske borgere, som stadig har udfordringer i forhold til at gennemføre grænseoverskridende betalinger.

Libras kommunikationschef, Dante Disparte, gør det klart, at selskabet ikke vil stå i vejen for spørgsmål vedrørende projektet.

"The Libra Association hilser den offentlige dialog velkommen, så vi kan indfri det økonomiske og sociale potentiale bag digitale valutaer," siger Dante Disparte til Financial Times.

/ritzau/FINANS

"Jeg vil opfordre Vestager og andre, der er interesserede i at beskytte demokratiet, til at rykke hurtigere og bruge større sværd"

Vestager vil gå EU-solo med digital skat hvis verden svigter 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier