PolicyWatch

Britisk opposition siger klart nej til ny brexitaftale

Det ser ud til at blive svært for Boris Johnson at få ny brexitaftale stemt igennem i hjemlandet.

Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW/REUTERS / Ritzau Scanpix

Blot få minutter efter offentliggørelsen af et forslag til en ny brexitaftale bliver aftalen blankt afvist af den britiske opposition.

Labours oppositionsleder, Jeremy Corbyn, mener således, at premierminister Boris Johnson har landet en aftale, der er endnu ringere end den aftale, som blev afvist i det britiske parlament under ekspremierminister Theresa May.

"Så vidt vi ved, så er Johnsons aftale værre end Theresa Mays. Aftalen sælger ud af vores rettigheder, vores beskyttelse og vores sundhedssystem. Det bringer ikke landet sammen og bør afvises," skriver Corbyn på Twitter.

Samtidig siger den britiske regerings nordirske støtteparti, DUP, at partiet fastholder en tidligere udmelding om at sige nej til aftalen.

Et forslag til en ny aftale mellem EU og Storbritannien blev præsenteret af EU's brexitforhandler, Michel Barnier, torsdag middag i Bruxelles.

Hos det britiske parti Liberaldemokraterne, der kæmper for helt at aflyse brexit, møder den nye aftale hård kritik.

"Boris Johnsons aftale vil skade vores økonomi, vores offentlige tjenester og vores miljø," siger Liberaldemokraternes leder, Jo Swinson, ifølge Sky News.

Oppositionens afvisning af den nye aftale betyder, at det kan blive meget svært for Storbritanniens premierminister, Boris Johnson, at få den stemt igennem i det britiske parlament.

Brexitaftale er på plads Nordirsk parti afviser nuværende forslag til brexitaftale Professor om ny brexit-aftale: Kan ende som maveplasker 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier