Rederier kræver EU-handling mod pirateri i Vestafrika

De europæiske rederiers interesseorganisation, ECSA, vil have EU's medlemsstater på banen, efter en rapport viser en eskalering af piratangreb i Guinea-bugten.
En soldat patruljerer nær havnen i Abidjan i Elfenbenskysten i Guinea-bugten. | Foto: Thierry Gouegnon/Reuters/Ritzau Scanpix
En soldat patruljerer nær havnen i Abidjan i Elfenbenskysten i Guinea-bugten. | Foto: Thierry Gouegnon/Reuters/Ritzau Scanpix

Europæisk rederier er bekymret over en eskalering af piratangreb i Guinea-bugten ud for Vestafrika og kræver nu handling fra EU.

Appellen til EU kommer via interesseorganisationen European Community Shipowners' Associations, ECSA efter nye tal fra International Maritime Bureau (IMB). De viser, at regionen stod 86 pct. af alle kidnapninger af søfolk i de første ni måneder af 2019.

"De farlige omstændigheder i Guinea-bugten får alarmklokkerne til at ringe for trygheden og sikkerheden for de søfolk, som sejler gennem området. Truslerne truer også handel og udvikling i både regionen og globalt. Det er på tide, at EU's medlemsstater gør noget ved deres bestræbelser på at styrke den maritime sikkerhed i bugten," udtaler Martin Dorsman, generalsektretær i ECSA, i en meddelelse.

Mens situationen i Guinea-bugten er forværret, er situationen globalt forbedret en smule i årets første ni måneder, hvor der blev registreret 119 hændelser om pirateri eller væbnet røveri mod skibe mod 156 i samme periode sidste år.

Piratangreb er på næstlaveste niveau i 20 år

17 sømænd kidnappet fra skibe i Cameroun

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også