PolicyWatch

Danmarks offentlige gæld er blandt de laveste i EU

Den lave offentlige gæld indikerer, at Danmark er godt rustet mod en fremtidig økonomisk krise, lyder det fra økonomer.

"Vi har kernesunde, overholdbare offentlige finanser og et stort finanspolitisk råderum. Samtidig tyder alt på et lavere tempo i nabolandene og i verdensøkonomien, og det smitter også af på Danmark," siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri, til Børsen. | Foto: Jonas Skovbjerg Fogh / Ritzau Scanpix

Venter den næste økonomiske krise, er dansk økonomi godt rustet. Nye tal fra Danmarks Statistik viser ifølge Børsen, at Danmark i 2018 er blandt de EU-lande, som har den laveste offentlige bruttogæld (ØMU-gæld, regnet i forhold til bruttonationalproduktet).

Den danske ØMU-gæld, som er den sjettelaveste, udgjorde i 2018 34,2 pct. af bruttonationalproduktet mod en ØMU-gæld på 35,5 pct. i 2017.Sammenligner man med den samlede ØMU-gæld i EU, ligger den på 80,4 pct.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier